Afscheid van de Sijsjes

 

Sijsjes – Carduelis spinus

Sinds 2 dagen heb ik de Sijsjes niet meer gezien.

Het zal wel met de broedperiode te maken hebben.

Ze broeden in naald- en gemengde bossen, met een voorkeur voor sparrensoorten.

Het nest wordt meestal in een naaldboom gemaakt, zelden in een berk,

meestal op vrij grote hoogte en aan de ‘buitenkant’ van een tak.

Ze broeden vanaf half maart en leggen 3 tot 6 eieren.

 

Advertenties

17 thoughts on “Afscheid van de Sijsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: