In de Horsten

 

Landkaartje – Araschnia levana

Een algemene standvlinder die verspreid over het hele land voorkomt.

In de tweede helft van de twintigste eeuw heeft deze soort zich vanuit het oosten

en zuiden over het hele land uitgebreid, tot op de Waddeneilanden toe.

De waardplanten is de Grote brandnetel.

Hij vliegt van af half april-eind juni en begin juli-half september in twee generaties.

De vlinders zoeken vooral ’s morgens en laat in de middag naar nectar.

De mannetjes verdedigen een territorium of maken patrouillevluchten langs een

bosrand; in de middag scholen de mannetjes vaak samen bij een opvallende struik.

Rupsen vid je van eind mei-begin juli en begin augustus-half september.

Jonge rupsen leven in grote groepen bijeen in rupsennesten,

volwassen rupsen leven solitair.

De soort overwintert als pop, hangend aan een stengel in de kruidlaag.

Eiafzetting vindt plaats in de vorm van korte kettinkjes (tot 10 eitjes per streng)

onder brandnetelbladeren

Info: Vlindernet

 


 

Advertenties

8 thoughts on “In de Horsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: