Blauwborst – Luscinia svecica

 

Eindelijk voor het eerst een Blauwborst gezien.

Ik hoorde hem wel maar hoe ik ook mijn best deed ik zag hem alleen op een foto.

Vanmorgen in Zoetermeer was het eindelijk raak op ongeveer 10 mrt. afstand

was hij aan het foerageren en trok zich weinig aan van ons.

In het voorjaar heeft het mannetje een helderblauwe keel en borst,

afgezet met een zwarte en roodbruine band.

’s Winters vervaagt de blauwe kleur enigszins.

Hij is van kop tot puntje van de staart circa 14 centimeter.

Zijn voedsel bestaat hoofdzakelijk uit insecten,

in de nazomer eet hij ook wel bessen.

Het is een snelle vlieger, die meestal verborgen leeft in de vegetatie.

Alle in Nederland broedende blauwborsten vertrekken tussen eind juli en

september naar de overwinteringsgebieden op het Iberisch schiereiland

en westelijk Afrika (vaak ten zuiden van de Sahara).

En keren vanaf maart weer terug.

 

 

Advertenties

11 thoughts on “Blauwborst – Luscinia svecica

  1. Wow, dat is fantastisch, je hebt hem er geweldig mooi opgezet. Ooit hoop ik deze vogels ook nog eens te zien en uiteraard te fotograferen.

  2. Super Frans. Zag m net ook bij Erica, fijn dat je er weer samen op uit bent geweest.
    Prachtige vogel, ‘k zag ‘m laatst op tv en dacht nog: zou mooi zijn deze te zien.
    Een attent en parmantig baasje!! Gr Jan W

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: